04.12.17 - GÆST: Kristoffer Hegnsvad

UGEBREV

 

PROGRAM EFTERÅR 2017
Efterårets visninger vises i cafeen
Sorte Firkant på Blaagaards Plads.
(PH Cafeen er fortsat lukket)


LOOKING FOR EXITS
Kristoffer Hegnsvad, DK, 2016, 60 min


OVER
Jörn Threlfall, UK, 2015, 14 minn

Kære Publikum,

Hvad der nu på mandag kommer til at ske mellem kl 18 og kl 19.30 i cafeen på Blågårds Plads skal jeg overhovedet ikke blande mig i. Måske skal jeg fejres, men husk: Jeg er bare en ganske almindelig ildsjæl. Det er filmene ag deres skabere, der fortjener at blive fejret. Og jer, ihærdige publikum!

Tro det eller ej: Jeg tænkte faktisk ikke over titlerne på aftenens to film som udtryk for både afslutningen af denne serie og for mit personlige exit. Men et sjovt sammenfald er det nu.

Som jeg skriver i det trykte program, så får I faktisk ikke ret meget at vide om aftenens korte forfilm, Over. Den kan ikke tåle afsløring. Men altså: Vi er i et fredeligt forstadskvarter i London, hvor en blomsterbuket i vejkanten vidner om, at en person er omkommet her. Men hvem??

Aftenens hovedfilm, Looking for Exits, er lidt af en gyser, forstået på den måde, at hovedpersonen er en kvinde, der igen og igen kaster sig ud fra de højeste klippeafsatser i Alperne, kun iført et såkaldt wingsuit. Hun og kolleger i denne ekstremsport opnår hastigheder på 240 km i timen undervejs mod landing. Udsigten både oppefra og undervejs ned er mildt sagt breathtaking. Kristoffer Hegnsvad, instruktøren, kommer og fortæller mere.

Jeg håber, vi ses. Og under alle omstændigheder: God Jul.

Ebbe